venerdì 20 settembre 2013

Aplikimet per Llotarine Amerikane DV 2015

Ambasada amerikane në Tirane bën publike datën e aplikimit për llotarinë amerikane DV-2015.

Llotaria amerikane DV-2015 Llotaria amerikane DV-2015 do të nisë me datë 1 tetor 2013, ora 18:00 me orën lokale të Shqipërisë dhe do të përfundojë në orën 18:00 të datës 2 nëntor 2013.

Aplikimet mund të bëhen direkt në faqen zyrtare të Departamentit Amerikan të Shtetit, ose nëpërmjet website-it tonë www.llotariaamerikane.com e cila lehtëson procedurën e aplikimit për të gjithë ata që kanë vështirësi në plotësimin e formularit, duke ju ndihmuar në regjistrimin e të dhënave tuaja nga ana jonë, kontrollin e statusit të regjistrimit, si dhe në hapat e mëtejshëm që duhen ndjekur nëse do të jeni fitues dhe konsulencë për cdo paqartësi gjatë procedurës së aplikimit. Ky shërbim ofrohet nga ne kundrejt një pagese simbolike. Ne gjithashtu disponojmë një zyrë në Tiranë ku personat e interesuar mund të vijnë të na kontaktojnë personalisht si për të marrë informacione rreth llotarisë por edhe për të aplikuar.
Adresa
“American Visa Service”
Rruga e Durrësit, Pall. “Green”, Shk. 2, Kati 6
Tiranë
Tel: 00355697848845
Email: llotariamerikane2015@gmail.com
Faqja jonë në Facebook
Programi i Vizave Emigruese të Shumёllojshmërisë, i autorizuar nga Kongresi, administrohet nga Departamenti i Shtetit në bazë vjetore. Seksioni 203(c) i Aktit të Emigracionit dhe Kombësisë (INA) mundёson viza për një grup emigrantёsh tё njohur si “emigrantë të shumёllojshmërisë” prej vendeve me shkallë historikish të ulët emigrimi në Shteteve të Bashkuara. Pёr vitin fiskal 2015, do të jenë në dispozicion 50,000 viza emigrantësh të shumëllojshmërisë (DV).

giovedì 19 settembre 2013

Llotaria Amerikane DV 2015, aplikimet fillojne ne 1 tetor 2013

Llotaria amerikane DV - 2015 Aplikimet fillojne ne date 1 tetor 2013 - Data e aplikimit per llotarine amerikane DV 2015

Ambasada amerikane në Tiranë ka njoftuar sot se në date  1 tetor 2013 do të fillojë aplikimi për Llotarinë Amerikane. Në një njoftim që ambasada e konsideron si fillestar, thuhet:

llotaria amerikane 2015“Periudha e aplikimit për llotarinë Amerikane DV-2015 fillon më datë 1 tetor 2013, ora 18:00 me orën lokale të Shqipërisë dhe përfundon në orën 17:00 të datës 2 nëntor 2013.”
Ambasada gjithashtu saktëson se nuk do të pranohen regjistrime pas orës 17:00 me orën lokale të Shqipërisë të datës 2 nëntor 2013. Po ashtu, në njoftim theksohet se “nuk ka asnjë tarifë për t’u regjistruar për llotarinë. Tarifa e vizës paguhet ditën e intervistës në konsullatë vetëm nga ata që do të rezultojnë të përzgjedhur.”

Megjithate eksistojne zyra apo persona qe meren me proceduren e aplikimit te llotarise amerikane online si dhe fizikisht. Per me teper mund te vizitoni websitin www.llotariaamerikane.com

Keto persona kompetent ne kete fushe mund tju udhezojne drejt procedures se aplikimit te llotarise amerikane dv 2015 nese keni probleme me aplikimin apo hasni veshtiresi gjate procedures se aplikimit apo me tej ne periudhen e pergjigjeve per kontrollin nese jeni apo jo fitues i llotarise amerikane, si dhe procedurat e metejshme nese jeni fitues. www.llotariaamerikane.com

Eksizton dhe ne Facebook nje faqe ku mund te orientoheni dhe informoeni me gjere rreth llotarise amerikane dv 2015 KLIKO KETU - Llotaria amerikane ne Facebook
Udhëzimet e Programit të Lotarisë për vitin DV-2015

Llotaria amerikane DV 2015 - Udhezimet

Programi i Vizave të Shumëllojshmërisë: Udhëzimet e Regjistrimit për DV-2015

Periudha e Regjistrimit Elektronik për Lotarinë DV-2015
Regjistrimi elektronik për Programin e DV-2015 do të fillojë të martën, më 1 tetor 2013 në 12:00 në mesditë, Ora Ditore Lindore (GMT-4), dhe do të përfundonë të shtunën, më 2 nëntor 2013 në 12:00 në mesditë, Ora Ditore Lindore (GMT-4).  Ne inkurajojmë aplikantët të mos presin deri javën e fundit të periudhës së regjistrimit për të aplikuar:
Udhëzimet e Programit të Lotarisë për vitin DV-2015
Ne Faqen e Facebokut me poshte, dedikuar llotarise amerikane do te keni mundesine te konsultoheni me njeri tjetrin rreth dates se aplikimit te llotarise amerikane 2014, menyren e aplikimit online per llotarine amerikane 2014,pergjigjet per fituesit e llotarise amerikane 2014, rregullat per llotarine amerikane 2014
Kujdes Nga Mashtrimi
Mesazhe Mashtrimi që i Dërgohen Fituesve: Nëse ju keni marrë një postë elektronike (e-mail) që ju njofton se aplikimi juaj për programin e Lotarisë Amerikane ishte fitues dhe në mënyrë që të vazhdoni me aplikimin tuaj ju duhet të dërgoni një shumë të hollash (para) në emër të një personi, ju jeni viktimë e një mashtrimi. Vitet e shkuara, aplikantët fitues njoftoheshin nga Departamenti i Shtetit, Qendra Konsullore në Kentucky (QKK) me anë të postës, JO me e-mail dhe të përzgjedhurve u jepeshin udhëzimet se si të vazhdonin në hapat e mëtejshëm të procesit.  QKK-ja nuk ju kërkon juve t’u dërgoni para (të holla) atyre, apo ndonjë Ambasade tjetër të Steteve të Bashkuara të Amerikës (SH.B.A.) me postë apo nëpërmjet shërbimeve si Western Union.
Për ata që kanë aplikuar për DV-2015, njoftimi zyrtar i përzgjedhjes do të kryhet drejtpërdrejt nëpërmjet Kontrollit të Statusit të Aplikimit (Entry Status Check), i cili do të jetë në përdorim duke filluar nga data 1 maj 2014, në faqen e Internetit të Departamentit Amerikan të Shtetit, Byrosë së Çështjeve Konsullore “Aplikimi Elektronik për Vizat e Shumëllojshmërisë”. Kjo është e vetmja mënyrë me të cilën ju do të merrni njoftim të statusit të aplikimit tuaj.  Nëse ju merrni një njoftim me anë të postës elektronike apo me postë rreth përzgjedhjes suaj në lotarinë E-DV, duhet të dini që ky njoftim nuk është i ligjshëm.  Vetëm pasi ju të jeni përzgjedhur, pasi t’u jeni përgjigjur udhëzimeve të njoftimit të mundësuar për ju nëpërmjet Kontrollit të Statusit të Aplikimit, si dhe pasi të ketë filluar procesimi i rastit tuaj, vetëm atëherë ju mund të merrni në vazhdim e-maile komunikimi nga QKK-ja që ju njofton juve të shikoni Kontrollin e Statusit të Aplikimit për informacione të reja rreth aplikimit tuaj.  QKK-ja nuk do t’ju kërkojë juve t’u dërgoni para atyre, kësaj Ambasade, apo ndonjë Ambasade tjetër të SH.B.A.-së me postë, apo shërbime të tilla si Western Union.  Nëse ju merrni një e-mail që ju duket të jetë një njoftim mashtrimi me Lotarinë DV, ne ju kërkojmë që ju ta dërgoni atë e-mail në adresën tonë të postës elektronike TiranaUSConsulate@state.gov.
Lutemi të kontrolloni Paralajmërimin e Departamentit të Shtetit dhe Paralamërimin e Komisionit Federal të Tregtisë mbi mashtrimet me Lotarinë DV.
Adresat Mashtruese të Internetit: Disa adresa interneti mund të tentojnë t’ju çorientojnë duke ju bërë të mendoni që ato janë adresat zyrtare të internetit për Lotarinë e Vizave të Shumëllojshmërisë.  Ato mund të tentojnë t’ju kërkojnë të paguani për shërbime si formulari dhe informacionet, të cilat janë falas në adresat e internetit të Departamentit të Shtetit dhe të Ambasadave.  Disa shoqëri kërkojnë pagesa për të plotësuar formularin e aplikimit për Lotarinë e Vizave të Shumëllojshmërisë.  Nuk ka asnjë pagesë për të plotësuar formularin e aplikimit elektronik për Vizën e Shumëllojshmërisë. Fituesit do të njoftohen VETËM nëpërmjet Kontrollit të Statusit të Aplikimit duke filluar nga data 1 maj 2014, në faqen e Internetit të Departamentit Amerikan të Shtetit, Byrosë së Çështjeve Konsullore “Aplikimi Elektronik për Vizat e Shumëllojshmërisë” dhe nuk është e nevojshme përdorimi i ndihmësve për të aplikuar për Vizën e Lotarisë.
Për ata që kanë aplikuar për DV-2015, njoftimi zyrtar i përzgjedhjes do të kryhet drejtpërdrejt nëpërmjet Kontrollit të Statusit të Aplikimit, i cili do të jetë në përdorim duke filluar nga data 1 maj 2014, në faqen e Internetit të Departamentit Amerikan të Shtetit, Byrosë së Çështjeve Konsullore “Aplikimi Elektronik për Vizat e Shumëllojshmërisë”.
Mbani mend, vetëm aplikantët e përzgjedhur njoftohen nga Departamenti i Shtetit, Qendra Konsullore në Kentucky (QKK). Asnjë organizatë tjetër apo kompani private nuk është e autorizuar nga Departamenti i Shtetit për të njoftuar aplikatët e DV-së për përzgjedhjen e aplikimit të tyre si fitues, apo të hapave të mëtejshëm në procesimin e aplikimit për vizë.
Kriteret Kualifikuese mbi Arsimimin dhe Punësimin
Të gjithë aplikantët e lotarisë së Vizave të Shumëllojshmërisë (DV) këshillohen të shqyrtojnë udhëzimet mbi kriteret e kualifikimit të arsimimit dhe punësimit para se të aplikojnë.  Aplikanti kryesor (ai që është përzgjedhur në bazë të numrit të aplikimit) duhet të ketë arsimim apo punësim të kualifikueshëm me qëllim që të kualifikohet për një vizë të programit të lotarisë së DV-së.
Arsimimi: Aplikantët duhet të kenë mbaruar arsimin e mesëm me kohë të plotë që është ekivalent me arsimimin në të paktën një shkollë të mesme amerikane (4 vjeçare, me kohë të plotë, arsim i përgjithshëm).  Jo të gjitha diplomat e shkollës së mesme në Shqipëri kualifikohen për programin.  Diplomat e shkollës së mesme me kohë të pjesshme – pa shkëputje nga puna, shkollat e natës ose ato me korrespondencë, përfshirë programet pesë vjeçare ose programet e gjata (me kohë të pjeshme, pa shkëputje nga puna, shkollat e natës ose me korrespondencë) nuk kualifikohen për programin e lotarisë.  Për më tepër, diplomat e shkollave të mesme profesionale rrallëherë kualifikohen për lotarinë.  Edhe nëse ju keni mbaruar një pjesë të shkollës së mesme në sistemin me shkëputje nga puna dhe pjesën tjetër në sistemin me kohë të plotë, kjo diplomë nuk kualifikohet për programin e lotarisë.
Diplomat universitare kualifikohen për programin e lotarisë së DV-së.
Punësimi: Aplikantët që nuk përmbushin kriterin e arsimimit, duhet të përmbushin kriterin e përvojës në punë për dy vjet në një profesion që kërkon të paktën dy vjet trajnim apo përvojë brenda një periudhe pesëvjeçare menjëherë para aplikimit.  Vetëm disa profesione specifike kualifikohen për programin e Vizave të Shumëllojshmërisë.
Për tu kualifikuar për një vizë të lotarisë mbi bazën e eksperiencës së punës, ju duhet të keni brenda pesë viteve të fundit dy vjet përvojë në një profesion që është përcaktuar si Zonë  Pune  4 ose 5, e klasifikuar në Pregatitjen Profesionale Specifike (SVP) të vlerës 7.0 ose më lart.  Profesionet kualifikuese të DV-së janë të renditura në Bazën e të dhënave të Departamentit të Punës O*Net Online Database.

martedì 10 settembre 2013

Llotaria amerikane 2015 - Aplikimet ne tetor

Aplikimet per llotarine amerikane DV 2015 fillojne ne tetor sikunder cdo vit. Per te aplikuar per llotarine amerikane DV 2015 ju mund te aplikon online drejteperdrejte ne websitin e konsullates ose ne kete adrese qe mund tju lehtesoje proceduren tuaj www.llotariaamerikane.com

Kur fillojne aplikimet per llotarine amerikane?

Kjo adrese interneti sherben si portal informimi shqip rreth llotarise amerikane.

Kliko ketu per te aplikuar per llotarine amerikane 2015

Informohu rreth llotarise amerikane ne kete faqe  Llotaria amerikane ne Facebook

Kujdes nga mashtrimet!

mercoledì 1 maggio 2013

Llotaria amerikane DV 2014, dalin pergjigjet 1 Maj 2013

Për ata që kanë aplikuar për DV-2014, njoftimi zyrtar i përzgjedhjes do të kryhet drejtpërdrejt nëpërmjet Kontrollit të Statusit të Aplikimit (Entry Status Check), i cili do të jetë në përdorim duke filluar nga data 1 Maj 2013, rreth ores 18:00 në faqen e Internetit të Departamentit Amerikan të Shtetit, Byrosë së Çështjeve Konsullore “Aplikimi Elektronik për Vizat e Shumëllojshmërisë”.
Kjo është e vetmja mënyrë me të cilën ju do të merrni njoftim të statusit të aplikimit tuaj. Nëse ju merrni një njoftim me anë të postës elektronike apo me postë rreth përzgjedhjes suaj në llotarinë E-DV, duhet të dini që ky njoftim nuk është i ligjshëm. Vetëm pasi ju të jeni përzgjedhur, pasi t’u jeni përgjigjur udhëzimeve të njoftimit të mundësuar për ju nëpërmjet Kontrollit të Statusit të Aplikimit, si dhe pasi të ketë filluar procesimi i rastit tuaj, vetëm atëherë ju mund të merrni në vazhdim e-maile komunikimi nga QKK-ja që ju njofton juve të shikoni Kontrollin e Statusit të Aplikimit për informacione të reja rreth aplikimit tuaj. QKK-ja nuk do t’ju kërkojë juve t’u dërgoni para atyre, kësaj Ambasade, apo ndonjë Ambasade tjetër të SH.B.A.-së me postë, apo shërbime të tilla si Western Union.

Per cdo te lajmerim te fundit mund te indformoheni edhe ne kete adrese ketu Llotaria amerikane Dv 2014

ose ne kete faqe  Llotaria amerikane ne Facebook


mercoledì 3 ottobre 2012

Interviste, konsullja rreth llotarise amerikane DV 2014 (VIDEO)

Konsullja amerikane ne Tirane jep sqarime rreth llotarise amerikane DV 2014. Shikoni Video Intervisten.
Disa sqarime, sugjerime dhe keshilla rreth Llotarise amerikane per te kryer nje aplikim te rregullt.
VIDEO KETU

Formulari Elektronik i Aplikimit të Llotarisë Amerikane Online DV 2014

Formulari Elektronik i Aplikimit të Llotarisë Amerikane Online DV 2014
Kliko tek linku lart dhe ploteso formularin e aplikimit 


Informohu rreth llotarise amerikane ne kete faqe  Llotaria amerikane ne Facebook

Kujdes nga mashtrimet!